Duschablagen fürs Badezimmer

Douchebakken

Inbouwbare en betegelbare doucheplanken voor je badkamer. Verkrijgbaar in verschillende designs, die zorgen voor een georganiseerde en opgeruimde badkamer. Meer informatie over douchebakken.
Filter
Dalsys Douchebak roestvrij staal betegelbaar 310mm x 130mm zilver
Kleur: Zilver | Maat: 310mm x 130mm

Varianten van € 29,90
€ 30,90
Dalsys Duschablage Edelstahl befliesbar 400mm x 150mm Silber
Kleur: Zilver | Maat: 400mm x 150mm

Varianten van € 29,90
€ 32,90

Wat is een doucheplank?

Douchebakken worden gebruikt in de keuken en badkamer en bieden een oppervlak om keuken- en verzorgingsproducten beter te organiseren.


Van welk materiaal zijn Dalsys douchebakken gemaakt?

Onze douchebakken zijn gemaakt van hoogwaardig V2A roestvrij staal en bieden een hoge mate van corrosiebescherming, wat vooral voordelig is in de badkamer vanwege het hoge vochtgehalte.


Welke verschillende douchebakken zijn er verkrijgbaar?

In onze shop vind je drie verschillende versies douchebakken. Deze verschillen ten eerste door hun vorm en ten tweede door de manier waarop ze geïnstalleerd worden. Voor het achteraf installeren van douchebakken in de badkamer of keuken bieden we vier verschillende modellen aan, waarbij het verschil zit in de vorm. Je kunt deze douchebakken installeren zonder de betreffende ruimte opnieuw te betegelen. We bieden ook douchebakken die ook achteraf gemonteerd kunnen worden, maar dan met een betegelbaar oppervlak. Met dit oppervlak kun je een tegel naar keuze kiezen, die vervolgens wordt gebruikt.


Hoe wordt een douchebak geïnstalleerd?

De installatie van douchebakken hangt af van het betreffende model: je vindt drie verschillende modellen douchebakken in onze shop.


Retrofit douchebakken (zonder betegelbaar oppervlak):

Dit model kan in slechts een paar stappen in je badkamer of keuken worden geïnstalleerd. De eerste stap is het uitkrabben van de voegen. Daarna wordt de douchebak in de betreffende voegen bevestigd met siliconenlijm.


Achteraf monteerbare douchebakken (met betegelbaar oppervlak):

Flexibele montage achteraf is ook mogelijk met dit model.In dit geval kan er echter een tegel op maat in het bedoelde oppervlak worden gestoken, die dan als planchet dient.


Niet achteraf te monteren douchebak (met betegelbaar oppervlak):

Deze douchebak kan niet achteraf gemonteerd worden en moet geïnstalleerd worden wanneer de overeenkomstige oppervlakken betegeld worden. Ook hier heb je de optie om het oppervlak van de planchet te betegelen met een tegel naar keuze.


Hoe lang duurt het om retrofit en betegelbare douchebakken te installeren?

De installatietijd kan variëren afhankelijk van het type en model douchebak. Voor betegelbare douchebakken moet je meer tijd rekenen, omdat de benodigde tegels eerst op maat moeten worden gesneden. Voor douchebakken die al geïnstalleerd zijn tijdens de renovatie van de keuken of badkamer, is het ook aan te raden om meer tijd in te plannen vanwege de verschillende werkstappen, waaronder het leggen van tegels.


Hoe reinig ik de achteraf monteerbare en betegelbare roestvrijstalen douchebakken?

Reinig de douchebak regelmatig met een mild schoonmaakmiddel en warm water. Vermijd schurende reinigingsmiddelen, omdat deze het oppervlak kunnen beschadigen. Kalkaanslag en zeepresten kunnen gemakkelijk verwijderd worden met een zachte spons of borstel.


Ratgeber rund ums Haus

Unsere hilfreichen Ratgeber bieten praktische Tipps, bewährte Techniken und wertvolles Know-how für angehende und erfahrene Handwerker.

Ratgeber Dachabdichtung Teaser

Dach und Fassade

Ratgeber Infrarotheizung Teaser

Innenausbau

Ratgeber Duschdichtungen Teaser

Bad & Sanitär

Ratgeber Dachentwässerung Teaser

Dachentwässerung

Ratgeber Garten und Balkon Teaser

Garten und Balkon