Definierte Raumecken mit Putzschienen

Gipsprofielen

Er is een breed assortiment gipsplaatprofielen, stucprofielen en gipslijsten beschikbaar voor binnenwerk. Veel flexibele profielen en bijpassende accessoires helpen om schone en duurzame overgangen te creëren. Meer informatie over Gipsprofielen
Filter
Randbeschermingsprofiel roestvrij staal 32 x 32 mm zilver 200cm, 1 stuk
Kleur: Zilver | Maat: 200cm. 1 stuk

Inhoud: 2 m (€ 19,95 / 1 m)

€ 39,90
ProfielXXL Randprofiel, gipsprofiel 10 mm zilver 150cm, 25 stuks
Kleur: Zilver | Maat: 150cm. 25 stuks

Inhoud: 37.5 m (€ 1,06 / 1 m)

Varianten van € 32,90
€ 39,90
PROTEKTOR 1007, randprofiel voor binnenpleisterwerk, pleisterdikte 10 mm zilver 200cm, 25 stuks
Kleur: Zilver | Maat: 200cm. 25 stuks

Inhoud: 50 m (€ 0,98 / 1 m)

€ 48,90
PROTEKTOR pleisterlijst met beschermlip 10 mm wit 150cm, 60 stuks
Kleur: Wit | Maat: 150cm. 60 stuks

Inhoud: 90 m (€ 1,78 / 1 m)

Varianten van € 7,90
€ 159,90
ProfielXXL Randprofiel, gipsprofiel 10 mm zilver 200cm, 25 stuks
Kleur: Zilver | Maat: 200cm. 25 stuks

Inhoud: 50 m (€ 0,92 / 1 m)

Varianten van € 32,90
€ 45,90
PROTEKTOR pleisterlijst met beschermlip 10 mm Wit 150cm, 1 stuk
Kleur: Wit | Maat: 150cm. 1 stuk

Inhoud: 1.5 m (€ 5,27 / 1 m)

€ 7,90
Randbeschermingsprofiel roestvrij staal 32 x 32 mm zilver 200cm, 6 stuks
Kleur: Zilver | Maat: 200cm. 6 stuks

Inhoud: 6 m (€ 33,32 / 1 m)

Varianten van € 39,90
€ 199,90

Welke p stucprofielen zijn verkrijgbaar en welke functies hebben ze?

Stukadoorsprofielen zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen voor verschillende toepassingsgebieden. Dankzij hun vorm helpen ze nauwkeurige en professionele resultaten te bereiken bij pleister- en egalisatiewerkzaamheden in de binnen- en buitenbouw.

Bij stucprofielen wordt eerst een onderscheid gemaakt tussen het gebruik ervan in de binnen- en buitenbouw. De diversiteit aan stucprofielen is groot. Rand- en plintprofielen, gipsprofielen, gipseindprofielen, uitzetvoegprofielen, randprofielen, afwerkprofielen en wandrandprofielen behoren tot de bekendste gipsprofielen.

Stucprofielen worden onder andere gebruikt als beschermende functie, bijvoorbeeld bij het afwerken van randen en hoeken, en maken een hoge mate van randbescherming mogelijk, evenals een visueel aantrekkelijke en nauwkeurige afwerking. Verder worden gipsprofielen gebruikt om oppervlakken te scheiden, maar ook voor afdichting bij het installeren van ramen en deuren in de gipsplaatbouw.


Hoeveel kost een gipsrail?

De prijzen van gipsrails variëren afhankelijk van het materiaal. Je vindt in onze winkel al gipsrails van PVC vanaf €7,90/stuk. Rails van aluminium, roestvrij staal en gegalvaniseerd staal beginnen vanaf 39,90 euro/stuk.


Van welk materiaal zijn stucprofielen gemaakt?

Stucprofielen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. In ons assortiment vind je stucprofielen van pvc, papier en gegalvaniseerd plaatstaal. Een bijzonder hoogwaardig stucprofiel wordt gekenmerkt door een goede penetratie en hechting van pleister of vulmiddel. Sommige profielen hebben een coating met een hoog vezelgehalte, die ook zorgt voor een hoge hechting van het vulmiddel of de pleister.

Het gebruikte materiaal hangt af van het toepassingsgebied. In het algemeen worden PVC-pleisterprofielen binnenshuis gebruikt. Voor buiten zijn profielen van gegalvaniseerd staal, aluminium of roestvrij staal het meest geschikt. Deze zijn robuuster, vochtbestendiger en bieden daarom de ideale bescherming.


Hoe gebruik je een gipsrail?

Voor een professionele installatie moet de ondergrond eerst worden ontdaan van stof en vuil. Afhankelijk van het gebied waarvoor de gipsrail wordt gebruikt, wordt er een onderscheid gemaakt tussen het gebruik van egalisatiemiddel en gips als materiaal.

Gipsprofielen die binnenshuis worden gebruikt (gipsplaatbouw) worden gevuld. Dit betekent dat het vulmiddel langs de rand van de gipsplaat wordt verspreid met behulp van een voegvuller.

Aan de buitenkant wordt gips gebruikt om het gipsprofiel aan de muur te bevestigen. Het gips wordt met een pleisterspaan in kleine hoeveelheden gelijkmatig op de muur aangebracht en verdeeld. Het gipsprofiel zorgt ervoor dat het egalisatiemiddel en het pleister gelijkmatig over de muur worden verdeeld en dat de dikte gelijkmatig blijft.


Ratgeber rund ums Haus

Unsere hilfreichen Ratgeber bieten praktische Tipps, bewährte Techniken und wertvolles Know-how für angehende und erfahrene Handwerker.

Ratgeber Dachabdichtung Teaser

Dach und Fassade

Ratgeber Infrarotheizung Teaser

Innenausbau

Ratgeber Duschdichtungen Teaser

Bad & Sanitär

Ratgeber Dachentwässerung Teaser

Dachentwässerung

Ratgeber Garten und Balkon Teaser

Garten und Balkon