Dachschindeln auf Dach

Dakshingles

De bitumen shingles van Daprona maken het mogelijk om het hele dakoppervlak voor je tuinhuisje, vogelhuisje, carport of sauna te bedekken. De shingles zijn gemaakt van bitumen en beschermen je dak tegen zon, regen, sneeuw en wind. Meer informatie over Dakshingles
Filter
DAPRONA Dakshingles voor nokbedekking 5m x 32cm Groen
Kleur: Groen | Maat: 5mx32cm

Inhoud: 1.6 m² (€ 24,94 / 1 m²)

€ 39,90
DAPRONA Dakshingles voor nokbedekking 5m x 32cm Rood
Kleur: Rood | Maat: 5mx32cm

Inhoud: 1.6 m² (€ 24,94 / 1 m²)

€ 39,90
DAPRONA Dakshingles voor nokbedekking 5m x 32cm Bruin
Kleur: Bruin | Maat: 5mx32cm

Inhoud: 1.6 m² (€ 24,94 / 1 m²)

€ 39,90
DAPRONA Dakshingles voor nokbedekking 5m x 32cm Grijs
Kleur: Grijs | Maat: 5mx32cm

Inhoud: 1.6 m² (€ 24,94 / 1 m²)

€ 39,90
DAPRONA Dakviltnagels, dakviltstiften 30mm 2,5kg, zilver
Kleur: Zilver | Maat: 30mm

Inhoud: 2.5 kg (€ 9,56 / 1 kg)

Varianten van € 22,90
€ 23,90
DAPRONA Dakviltnagels, dakviltstiften 20mm, 2,5kg zilver
Kleur: Zilver | Maat: 20mm

Inhoud: 2.5 kg (€ 9,56 / 1 kg)

Varianten van € 22,90
€ 23,90
DAPRONA Dakviltnagels, dakviltstiften 15mm zilver, 2,5kg
Kleur: Zilver | Maat: 15mm

Inhoud: 2.5 kg (€ 9,16 / 1 kg)

€ 22,90

Wat zijn dakshingles?

Dakshingles zijn een kosteneffectieve optie die onder andere worden gebruikt voor het overkappen van tuinhuisjes, carports, vogelhuisjes en saunatonnen.


Van welk materiaal zijn de dakshingles gemaakt?

Onze bitumen shingles bestaan uit een draaglaag van glasvlies dat aan beide zijden geïmpregneerd is met bitumen en een toplaag van gekleurd mineraalgranulaat. De shingles hebben een materiaaldikte van 2,8 mm, wat een lange levensduur van het product garandeert.


Wat kenmerkt een dakshingle van hoge kwaliteit?

Hoogwaardige dakshingles zijn flexibel en buigzaam. Hierdoor zijn ze gemakkelijk op het dak te leggen. Bitumenshingles moeten ook een hoge UV- en weerbestendigheid hebben. In onze shop vind je dakshingles, die weerbestendig zijn en dus een hoog niveau van bescherming tegen zon, regen en wind garanderen.


Zijn bitumen shingels waterdicht?

Ja, onze bitumenshingles zijn waterdicht. De kleuring met minerale korrels aan de bovenkant voorkomt dat water binnendringt door regen of sneeuw.


Welke soorten dakshingles zijn er?

Er zijn drie verschillende vormen: Rechthoekige dakshingles, halfronde dakshingles en dakshingles met een zeshoekige vorm. Afhankelijk van het toepassingsgebied wordt een andere vorm aanbevolen.

Ronde dakshingles, die erg lijken op halfronde dakshingles, zijn geschikt voor steile daken. Als je het dak van je tuinhuisje wilt bedekken, zijn rechthoekige dakshingles geschikter en ook voordeliger, omdat ze minder materiaal vereisen dan bijvoorbeeld halfronde dakshingles.


Hoe worden dakshingles geplaatst?

Voor een professionele installatie is het aan te raden om eerst de juiste dakplaten op het dak te leggen. De bitumenshingles kunnen dan in rijen worden gelegd, beginnend aan de rand van het dak en werkend tot aan de nok.

Voor meer stabiliteit kunnen de bitumenshingles ook worden bevestigd met dakpijkers, die je ook in ons assortiment vindt. Deze worden loodrecht op het dakoppervlak ingeslagen en zorgen ervoor, dat de dakshingles stevig aan het dakoppervlak vastkleven. De dakshingles vastnieten wordt over het algemeen afgeraden.


Hoe lang gaan bitumen dakshingles mee?

Als de dakshingles correct worden geïnstalleerd, kunnen ze een minimale levensduur tot 25 jaar bereiken. Deze kan ook worden verlengd door regelmatig onderhoud van het dak.


Ratgeber rund ums Haus

Unsere hilfreichen Ratgeber bieten praktische Tipps, bewährte Techniken und wertvolles Know-how für angehende und erfahrene Handwerker.

Ratgeber Dachabdichtung Teaser

Dach und Fassade

Ratgeber Infrarotheizung Teaser

Innenausbau

Ratgeber Duschdichtungen Teaser

Bad & Sanitär

Ratgeber Dachentwässerung Teaser

Dachentwässerung

Ratgeber Garten und Balkon Teaser

Garten und Balkon