Kategorie Revisionsklappen

Inspectieluiken

Met PROTEKTOR inspectieluiken kun je technische aansluitingen en sanitaire voorzieningen professioneel verbergen en toch zorgen voor een snelle en gemakkelijke toegang voor onderhoudswerkzaamheden. Meer informatie over Inspectieluiken
Filter
PROTEKTOR Toegangspaneel staal met snapslot 30x30cm Wit
Kleur: Wit | Maat: 30x30cm

Varianten van € 24,90
€ 30,90
PROTEKTOR Toegangspaneel staal met kliksluiting 40x40cm Wit
Kleur: Wit | Maat: 40x40cm

Varianten van € 24,90
€ 44,90
PROTEKTOR Toegangspaneel staal met kliksluiting 60x60cm Wit
Kleur: Wit | Maat: 60x60cm

Varianten van € 24,90
€ 64,90
PROTEKTOR Toegangspaneel aluminium lijst met 12mm GK inzet 60x60cm zilver
Kleur: Zilver | Maat: 60x60cm

Varianten van € 29,90
€ 69,90
PROTEKTOR Access paneel aluminium lijst met 12mm GK inzet 40x40cm zilver
Kleur: Zilver | Maat: 40x40cm

Varianten van € 29,90
€ 57,90
PROTEKTOR Toegangspaneel aluminium lijst met 12mm GK inzetstuk 50x50cm zilver
Kleur: Zilver | Maat: 50x50cm

Varianten van € 29,90
€ 69,90
PROTEKTOR Toegangspaneel aluminium lijst met 12mm GK inzet 30x30cm zilver
Kleur: Zilver | Maat: 30x30cm

Varianten van € 29,90
€ 45,90

Wat is een inspectieluik?

Inspectieluiken, ook wel onderhoudsluiken of toegangspanelen genoemd, worden gebruikt om installaties zoals zekeringen of kabelleidingen professioneel af te dekken. Ze worden geïnstalleerd via insnijdingen in een massieve of gipsplaatconstructiemuur of -plafond en maken eenvoudig onderhoud en inspectiewerk mogelijk.


Welke verschillende soorten inspectieluiken zijn er?

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen inspectieluiken met gipsplaatinzet en klassieke inspectieluiken van staal. Inspectieluiken met gipsplaatinzetstukken zijn geschikt voor een gipsplaat met een breedte van 12 mm.

De stalen toegangspanelen worden gebruikt voor kleinere installatiesystemen en worden in de gipsplaat geplaatst.


Hoeveel kost een inspectieluik?

De prijzen voor inspectieluiken variëren afhankelijk van het materiaal en de grootte.

In onze winkel vind je al vanaf €22,90 aluminium toegangspanelen, die volledig in je wandontwerp kunnen worden geïntegreerd. In de grootste uitvoering is de prijs €65,90.

De prijsklasse voor stalen inspectieluiken ligt tussen €19,90 en €52,90.


Van welk materiaal is een inspectieluiken gemaakt?

Er zijn twee verschillende modellen waaruit je kunt kiezen in ons assortiment. Aan de ene kant bieden we je inspectieluiken van witgelakt staal, die bijzonder geschikt zijn voor weinig meters. Het andere model bestaat uit een 12 mm dik gipsplaatinzetstuk en heeft een aluminium frame.


In welke maten zijn inspectieluiken toegangspanelen verkrijgbaar?

Omdat de meeste installaties verschillende maatverhoudingen hebben, bieden wij inspectieluiken in verschillende maten aan. Welke voor jou de juiste is, hangt af van de individuele toepassing. Een inspectieluik van 20x20 cm is ideaal als je kleine tellers wilt bereiken. Met een inspectieluik van 60x60cm kunnen ook grotere technische aansluitingen vakkundig worden weggewerkt.


Wat kenmerkt een hoogwaardig inspectieluik?

Een hoogwaardig inspectieluik heeft een zogenaamde push-to-open sluiting. Dit maakt het eenvoudiger om het toegangspaneel te openen en het is ook veiliger.

De modellen met gipsplaatinzet hebben ook een veiligheidskabel, wat vooral handig is bij installatie op plafonds. De veiligheidskabel voorkomt dat het inzetstuk van gipsplaat naar beneden valt wanneer de klep wordt geopend, waardoor het risico op letsel wordt geminimaliseerd.


Hoe installeer je een inspectieluik?

Beide modellen in onze winkel kunnen zowel aan het plafond als aan de muur worden geïnstalleerd. Het model met het voorgemonteerde gipspaneel, dat bijzonder geschikt is voor gipsplaatbouw, wordt op de overeenkomstige plaats op het plafond of de muur geplaatst en vastgeschroefd zoals een gipspaneel.

Als alternatief kan het onderhoudsluik ook worden bevestigd met CW-profielen.

Om het witte stalen inspectieluik te installeren, moet er een opening in de gipsplaat worden gesneden. Vervolgens moet de klep worden ingehangen, het frame van het toegangspaneel in de opening worden geschoven en met gipsplaatschroeven in de geïnstalleerde gipsplaatprofielen worden vastgeschroefd.


Hoe worden inspectieluiken gebruikt voor het reinigen van schoorstenen?

Inspectieluiken worden over het algemeen gebruikt voor het reinigen van schoorstenen. Vooral om roet te verwijderen, dat de oorzaak kan zijn van schoorsteenbranden. Het wordt aanbevolen om de reinigingsopening in het onderste deel van de schoorsteen aan te brengen, specifiek onder de aansluiting van de kachel.


Ratgeber rund ums Haus

Unsere hilfreichen Ratgeber bieten praktische Tipps, bewährte Techniken und wertvolles Know-how für angehende und erfahrene Handwerker.

Ratgeber Dachabdichtung Teaser

Dach und Fassade

Ratgeber Infrarotheizung Teaser

Innenausbau

Ratgeber Duschdichtungen Teaser

Bad & Sanitär

Ratgeber Dachentwässerung Teaser

Dachentwässerung

Ratgeber Garten und Balkon Teaser

Garten und Balkon