Wärmeleitblech sorgt für bessere Temperaturverteilung bei Fußbodenheizung

Warmtegeleidingsplaten

De hoogwaardige warmtegeleidende platen zorgen voor de ideale kamertemperatuur, een hoog loopcomfort en behaaglijke warmte in je huis. Ze zijn gemakkelijk te installeren en optimaliseren de prestaties van je vloerverwarming. Meer informatie over Warmtegeleidingsplaten
Filter
Dalsys warmtegeleidende plaat voor 14mm verwarmingsbuis PU 750mm zilver 50 stuks
Kleur: Zilver | Maat: 75cm. 50 stuks

Inhoud: 37.5 m (€ 2,26 / 1 m)

€ 84,90

Wat is een warmtegeleidende plaat?

Voor efficiënte vloerverwarming heb je warmtegeleidende platen van hoge kwaliteit nodig. Deze absorberen de warmte van het verwarmingssysteem en geven ze door aan de vloerbekleding. Op die manier zorgt vloerverwarming voor een ideale kamertemperatuur, een hoog loopcomfort en een behaaglijke warmte.


Zijn warmtegeleidende platen nodig?

Warmtegeleidende platen zijn essentieel om de werking van vloerverwarming te optimaliseren. Zonder deze platen zou de warmte niet gelijkmatig over de vloer worden verdeeld en zou de warmte die rechtstreeks bij de verwarmingsbuizen wordt opgewekt te hoog zijn en zou je je kunnen verbranden.


Van welk materiaal is een warmtegeleidende plaat gemaakt?

De warmtegeleidende plaat uit ons assortiment is gemaakt van robuust, gegalvaniseerd plaatstaal en heeft een hoge maatvastheid, slagvastheid en corrosiebestendigheid. Het gegalvaniseerde staal zorgt er ook voor dat de warmte beter de kamer in wordt geleid.


Hoe wordt een warmtegeleidende plaat geïnstalleerd?

De eerste stap is het leggen van de profielplaten. Daarna worden de warmtegeleidende platen over het hele oppervlak gelegd en wordt de verwarmingsbuis met een diameter van 14 mm in de geleidende plaat geperst. Tot slot kan een PE-afdekfolie met een materiaaldikte van bijvoorbeeld 0,2 mm worden aangebracht.

De bestaande breekpunten maken flexibel snijden mogelijk, bijvoorbeeld als er een kleiner oppervlak moet worden gelegd. Indien nodig kunnen de overeenkomstige platen worden vervangen op de breekpunten zonder alles opnieuw te moeten leggen.


Ratgeber rund ums Haus

Unsere hilfreichen Ratgeber bieten praktische Tipps, bewährte Techniken und wertvolles Know-how für angehende und erfahrene Handwerker.

Ratgeber Dachabdichtung Teaser

Dach und Fassade

Ratgeber Infrarotheizung Teaser

Innenausbau

Ratgeber Duschdichtungen Teaser

Bad & Sanitär

Ratgeber Dachentwässerung Teaser

Dachentwässerung

Ratgeber Garten und Balkon Teaser

Garten und Balkon