Fliesenschiene sorgt für einen schönen Übergang zwischen zwei Bodenarten

Tegelrails

Tegelprofielen beschermen de randen van tegels en zorgen tegelijk voor een aantrekkelijk uiterlijk. Verkrijgbaar in verschillende designs, is er voor elke interieurstijl het juiste tegelprofiel te vinden. Meer informatie over Tegelrails
Filter
Dalsys tegelrail hoekprofiel aluminium (geanodiseerd) zilver mat 2m x 10mm, 1 stuk
Kleur: Zwart | Maat: 2m x 10mm. 1 stuk

Inhoud: 2 m (€ 6,95 / 1 m)

€ 13,90
Dalsys tegelrail hoekprofiel aluminium (geanodiseerd) zilver mat 2m x 12,5mm, 1 stuk
Kleur: Zwart | Maat: 2m x 12.5mm. 1 stuk

Inhoud: 2 m (€ 7,45 / 1 m)

Varianten van € 13,90
€ 14,90
Dalsys eindstuk vierkant profiel roestvrij staal geborsteld 10mm, 5 stuks
Kleur: Geborsteld | Maat: 10mm. 5 stuks

Varianten van € 6,90
€ 32,90
Dalsys roestvrij staal L-profiel, tegelrail hoekprofiel geborsteld 2m x 10mm, 1 stuk
Kleur: Geborsteld | Maat: 2m x 10mm. 1 stuk

Inhoud: 2 m (€ 7,95 / 1 m)

€ 15,90
Dalsys eindstuk vierkant profiel aluminium (geanodiseerd) zilver mat 8mm, 5 stuks
Kleur: Zilver mat | Maat: Hoogte 8mm. 5 stuks

Varianten van € 6,90
€ 32,90
Dalsys buitenhoek voor tegelrails kwartcirkelprofiel roestvrij staal gepolijst 12,5mm, 5 stuks
Kleur: Gepolijst | Maat: 12.5mm. 5 stuks

Varianten van € 6,90
€ 32,90
Dalsys eindstuk vierkant profiel aluminium (geanodiseerd) zwart 12,5mm, 5 stuks
Kleur: Zwart | Maat: 12.5mm. 5 stuks

Varianten van € 6,90
€ 32,90
Dalsys eindstuk vierkant profiel aluminium (geanodiseerd) zwart 10mm, 5 stuks
Kleur: Zwart | Maat: 10mm. 5 stuks

Varianten van € 6,90
€ 32,90

Praktische en decoratieve tegelprofielen

Bij het leggen van tegels blijkt het ontwerpen van overgangen en randen vaak lastig. Met de moderne en praktische tegelrails uit ons assortiment wordt het betegelen eenvoudig.


Wat zijn tegelprofielen?

Tegelprofielen worden voornamelijk gebruikt als randbescherming. Hoewel tegels over het algemeen robuuster zijn dan andere wand- en vloerbekledingen, kunnen ze breken of splinteren - vooral aan de randen en in hoeken. Tegelprofielen omlijsten de tegelvloer, de tegelwand of een betegelde spatwand en beschermen zo de randen tegen beschadiging.

Een ander aspect is het uiterlijk. Vooral wanneer verschillende wand- of vloerbekledingen elkaar raken, zorgen tegelprofielen voor harmonieuze en strakke overgangen. Ze zorgen ook voor meer veiligheid op verschillende vloerhoogtes, omdat struikelgevaar wordt geminimaliseerd.


Welke tegelrprofielen zijn verkrijgbaar?

In onze online shop vind je tegelprofielen van het merk Dalsys, gemaakt van roestvrij staal of aluminium. Tegelprofielen van roestvrij staal zijn bijzonder populair omdat ze vormvast, roestvrij, duurzaam en corrosiebestendig zijn. Aluminium profielen zijn daarentegen gemakkelijker op maat te snijden en over het algemeen gemakkelijker om mee te werken.

Onze winkel biedt je een uitgebreid assortiment tegelprofielen van hoge kwaliteit, verkrijgbaar in veel verschillende versies zoals hoek-, kwartrond- of vierkantprofielen. Ze zijn ook verkrijgbaar met verschillende oppervlaktebehandelingen en in diverse kleuren.


Waarom worden tegelprofielen gebruikt?

Of het nu in de badkamer, in de keuken of op het terras is - met tegelprofielen kun je het uiterlijk van je woon- en werkruimte verfraaien en ervoor zorgen dat je vloeren langer meegaan.

Dat komt omdat de randen van de tegels ook een speciale bescherming krijgen om scheuren en afbrokkelen op lange termijn te voorkomen. Zo creëer je niet alleen visueel een perfecte overgang, maar vermijd je ook dure herstellingswerken achteraf.


Is er een verschil tussen tegelrails en tegelprofielen?

Naast de term "tegellprofielen" wordt op het internet ook vaak de term "tegelrails" gebruikt. Dit betekent echter hetzelfde.


Hoe worden tegelprofielen geïnstalleerd?

Het is belangrijk om te letten op de hoogte van de tegelrails ten opzichte van de tegelvloer of tegelwand. In het algemeen moet de rail 1-2 mm hoger zijn dan de door u gekozen tegels, omdat bij de installatie rekening moet worden gehouden met de lijmlaag. De tegellijm dringt gegarandeerd door dankzij het praktische geperforeerde patroonontwerp van de tegelprofielen, wat zorgt voor een betere hechting en meer stabiliteit.


Welke accessoires zijn verkrijgbaar voor tegelrails?

Bijpassende accessoires zoals het hoekstuk voor het vierkante profiel en de binnen- en buitenhoek voor het kwadrantprofiel vind je ook in onze shop. Natuurlijk zijn deze ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen.


Ratgeber rund ums Haus

Unsere hilfreichen Ratgeber bieten praktische Tipps, bewährte Techniken und wertvolles Know-how für angehende und erfahrene Handwerker.

Ratgeber Dachabdichtung Teaser

Dach und Fassade

Ratgeber Infrarotheizung Teaser

Innenausbau

Ratgeber Duschdichtungen Teaser

Bad & Sanitär

Ratgeber Dachentwässerung Teaser

Dachentwässerung

Ratgeber Garten und Balkon Teaser

Garten und Balkon