Noppenbahnprofil  als sauberer Abschluss zwischen Boden und Hausfassade

Afdekprofiel

Mooie overgangen bij de plint en ideale bescherming tegen vocht en vreemde voorwerpen kunnen worden bereikt met de afdekprofielen. Deze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, zijn vormvast en stootvast. Meer informatie over Afdekprofiel
Filter
Jardinion dimpled track schroeven zilver 100 stuks
Kleur: Zilver | Maat: 100 stuks

Inhoud: 100 Stk (€ 0,34 / 1 Stk)

€ 33,90
Jardinion rupsbandnagels met montageknop zilver 100 stuks
Kleur: Zilver | Maat: 100 stuks

Inhoud: 100 Stk (€ 0,14 / 1 Stk)

€ 13,90
Jardinion gedimd baaneindprofiel, deklat PVC 5 stuks 2m
Kleur: Zwart | Maat: 2m. 5 stuks

Inhoud: 10 m (€ 2,69 / 1 m)

Varianten van € 7,90
€ 26,90
Jardinion gedimd rail eindprofiel, afdeklijst PVC 1 stuk 2m
Kleur: Zwart | Maat: 2m. 1 stuk

Inhoud: 2 m (€ 4,45 / 1 m)

Varianten van € 7,90
€ 8,90
Jardinion gedimd membraan afdekprofiel, deklat PVC 5 stuks 1m
Kleur: Zwart | Maat: 1m. 5 stuks

Inhoud: 5 m (€ 2,78 / 1 m)

Varianten van € 7,90
€ 13,90
Gleufprofiel PVC 13,8mm zwart 1m, 20 stuks
Kleur: Zwart | Maat: 1m. 20 stuks

Inhoud: 20 m (€ 3,50 / 1 m)

Varianten van € 5,90
€ 69,90
Gleufprofiel PVC 13,8mm zwart 2m, 20 stuks
Kleur: Zwart | Maat: 2m. 20 stuks

Inhoud: 40 m (€ 3,50 / 1 m)

Varianten van € 5,90
€ 139,90
Gleufprofiel PVC 13,8mm zwart 2m, 1 stuk
Kleur: Zwart | Maat: 2m. 1 stuk

Inhoud: 2 m (€ 8,45 / 1 m)

Varianten van € 5,90
€ 16,90
Gleufprofiel PVC 13.8mm zwart 1m, 1 stuk
Kleur: Zwart | Maat: 1m. 1 stuk

€ 5,90

Wat is een afdekprofiel?

Het afdekprofiel is een afwerkingsrand voor de onderkant van een muur. In de BMSC24 online shop vind je verschillende modellen van PVC en roestvrij staal, die dienen als optimale funderingswandbescherming.


Waarvoor wordt een afdekprofiel gebruikt?

Een afdekprofiel wordt vaak gebruikt als onderdeel van structurele waterdichting om te voorkomen dat water gebouwen binnendringt. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt als funderingsafdichting of als beschermlaag voor keldermuren.

Daarnaast kan het profiel ook worden gebruikt als drainagelaag in tuinen, parken of op daken om een doeltreffende afwatering te garanderen. Bovendien kan het profiel worden gebruikt als scheidingslaag tussen verschillende bouwmaterialen of als beschermlaag onder vloerbedekkingen.


Wat kost een afdekprofiel?

We bieden profielen aan in verschillende uitvoeringen. Afhankelijk van het materiaal en de vorm beginnen onze kunststof profielen al vanaf €13,90. De roestvrijstalen profielen beginnen bij €36,90.


Van welk materiaal is een afdekprofiel gemaakt?

Een afdekprofiel wordt meestal gemaakt van polyethyleen (PE), een thermoplastisch materiaal, dat geschikt is voor gebruik in de bouw vanwege de chemische weerstand, lage dichtheid en goede mechanische eigenschappen. Het materiaal is meestal zwart en wordt geproduceerd door extrusie, waarbij aan één kant noppen ontstaan en aan de andere kant een glad oppervlak. De noppen hebben de functie om een drainagesysteem te creëren voor de bescherming van funderingen en muren tegen vocht en water.


Welke kwaliteitscriteria zijn doorslaggevend voor een afdekprofiel?

Materiaalkwaliteit: Het gedimde plaatprofiel is bij voorkeur gemaakt van hoogwaardig polyethyleen (PE), dat goed bestand is tegen chemische en mechanische invloeden.

Dikte: De dikte van het afdekprofiel moet voldoende dik zijn om genoeg stabiliteit en bescherming te garanderen. De minimumdikte varieert afhankelijk van het toepassingsgebied en wordt gespecificeerd in de relevante normen en voorschriften.

Hoogte en tussenruimte van de noppen: de hoogte en tussenruimte van de noppen moeten zodanig ontworpen zijn dat ze een doeltreffende afwatering en een betrouwbare bescherming tegen vocht garanderen.

Perforatie- en scheurweerstand: het profiel met de noppen moet een minimale perforatie- en scheurweerstand hebben om beschadiging tijdens installatie en gebruik te voorkomen.

Waterdoorlatendheid: het afdekprofiel moet voldoende waterdoorlatend zijn om water effectief af te voeren.


Wat is het verschil tussen noppenfolie en een afdekprofiel?

Noppenfolie is een type drainage- en beschermingsfolie dat vaak gebruikt wordt onder funderingen, terrassen of wegen. Het bestaat uit een plastic vlies met verhoogde noppen, die een drainerende functie hebben en het water in de grond laten dringen.

Een afdekprofiel daarentegen is een profiel van kunststof of metaal dat meestal wordt gebruikt als bevestigingselement voor muuren. Het wordt bevestigd langs de randen van de muur om een betere stabiliteit te garanderen en te voorkomen dat de noppenfolie wegglijdt of verschuift.

Samengevat is noppenfolie het materiaal, dat dienst doet als drainerende en beschermende folie, terwijl het afdekprofiel een accessoire is, dat dient om het noppenfolie vast te maken en te stabiliseren.


Hoe beschermt een noppenvlies de bouwstructuur?

Een noppenvlies is eigenlijk een drainagemat die gebruikt wordt op daken en funderingen om de bouwstructuur te beschermen tegen vocht. Het bestaat uit een kunststof vlies met noppen aan de ene kant en een filtervlies aan de andere kant.

Het noppenvlies wordt rechtstreeks op het oppervlak van de bouwstructuur aangebracht, met de noppen naar boven gericht. Deze noppen dienen om de afstand tussen het noppenprofiel en de bouwstructuur te vergroten zodat er luchtcirculatie ontstaat. Dit voorkomt dat vocht zich ophoopt op het oppervlak van de bouwstructuur en schimmelvorming of andere schade veroorzaakt.

schimmelvorming of andere schade veroorzaakt. Bovendien zorgt de noppenfolie met bobbels voor een gecontroleerde afvoer van water en vocht, weg van het oppervlak van de bouwstructuur. Het water wordt van de noppen naar het onderste deel van de noppenfolie geleid, waar het uiteindelijk via de drainageopeningen wordt afgevoerd.

In het algemeen helpt de noppenfolie de bouwstructuur te beschermen tegen vocht en de daarmee gepaard gaande schade door een gecontroleerde afvoer en een verbeterde luchtcirculatie mogelijk te maken.


Hoe wordt de noppenfolie geplaatst?

De noppenfolie wordt meestal op de voorbereide ondergrond aangebracht en dient zo als beschermlaag tegen binnendringend water en vocht. De noppentructuur creëert een holte tussen het profiel en de muur, die fungeert als drainagelaag en vocht afvoert.


Ratgeber rund ums Haus

Unsere hilfreichen Ratgeber bieten praktische Tipps, bewährte Techniken und wertvolles Know-how für angehende und erfahrene Handwerker.

Ratgeber Dachabdichtung Teaser

Dach und Fassade

Ratgeber Infrarotheizung Teaser

Innenausbau

Ratgeber Duschdichtungen Teaser

Bad & Sanitär

Ratgeber Dachentwässerung Teaser

Dachentwässerung

Ratgeber Garten und Balkon Teaser

Garten und Balkon