Dachtritte an Dach montiert für eine sichere Dachbegehung

Inspectie van daken

Voor maximale ondersteuning en veiligheid op het dak - de daktreden en loopbruggen van Daprona. Samen met de andere daktoegangsaccessoires creëren deze de ideale toegang tot het dak, bijvoorbeeld voor schoorsteenvegers. Meer informatie over Inspectie van daken
Filter
DAPRONA Beugel voor rooster, dak baksteen rood 25cm
Kleur: Steenrood | Maat: 25cm

Varianten van € 8,90
€ 9,90
DAPRONA Dakrooster, verzinkt baksteen rood 60cm
Kleur: Steenrood | Maat: 60cm

Varianten van € 14,90
€ 22,90
DAPRONA Dakrooster, zwart verzinkt 60cm
Kleur: Zwart | Maat: 60cm

Varianten van € 14,90
€ 21,90
DAPRONA Dakrooster, verzinkt baksteen rood 100 cm
Kleur: Steenrood | Maat: 100cm

Varianten van € 14,90
€ 35,90
DAPRONA Dakrooster, verzinkt baksteen rood 120cm
Kleur: Steenrood | Maat: 120cm

Varianten van € 14,90
€ 42,90
DAPRONA Dakrooster, zilver verzinkt 120 cm
Kleur: Zilver | Maat: 120cm

Varianten van € 14,90
€ 41,90
DAPRONA Dakrooster, zwart verzinkt 100 cm
Kleur: Zwart | Maat: 100cm

Varianten van € 14,90
€ 32,90
DAPRONA Dakrooster, verzinkt zwart 40cm
Kleur: Zwart | Maat: 40cm

Varianten van € 14,90
€ 16,90
DAPRONA Dakrooster, zilver verzinkt 40 cm
Kleur: Zilver | Maat: 40cm

€ 14,90
DAPRONA Dakrooster, verzinkt baksteen rood 40cm
Kleur: Steenrood | Maat: 40cm

Varianten van € 14,90
€ 17,90
DAPRONA Dakrooster, zwart verzinkt 120 cm
Kleur: Zwart | Maat: 120cm

Varianten van € 14,90
€ 41,90
DAPRONA Dakrooster, verzinkt zilver 60cm
Kleur: Zilver | Maat: 60cm

Varianten van € 14,90
€ 21,90
DAPRONA Dakrooster, verzinkt zilver 100 cm
Kleur: Zilver | Maat: 100cm

Varianten van € 14,90
€ 32,90
DAPRONA opstapset voor platte dakpannen, gegalvaniseerd Baksteen rood 25cm
Kleur: Steenrood | Maat: 25cm

Varianten van € 32,90
€ 33,90
DAPRONA opstapset voor platte dakpannen, gegalvaniseerd Zwart 25cm
Kleur: Zwart | Maat: 25cm

Varianten van € 32,90
€ 33,90

Kenmerken van de daktoegangssets van Daprona

De daktoegangssets van Daprona zijn gemaakt van hoogwaardig gegalvaniseerd staal. Dit is weer- en UV-bestendig en heeft bovendien een hoge corrosiebescherming. Bovendien zijn de daktoegangssets gecertificeerd volgens ISO 9001:2008 door TÜV Rheinland, dat de productie volgens hoge kwaliteitsnormen controleert.


Wat kost een daktoegangssysteem?

De kosten per daktoegangsset zijn onder andere afhankelijk van de grootte en de keuze van de trede. Daktreden hebben een kleiner loopvlak en zijn daarom bijvoorbeeld goedkoper dan roosters. Een complete daktoegangset is verkrijgbaar in onze online bouwmarkt vanaf ongeveer 32 euro. De looproosterset begint bij een prijs van ongeveer 39 euro.


Wat is een daktrede?

Een daktrede is een enkele trede in je daktoegangssysteem, die een veilige daktoegang mogelijk maakt voor schoorsteenvegers en particuliere dakwerkzaamheden op hellende daken. Daktreden zijn meestal gemaakt van zeer stevig metaal, hebben een hoge UV-bescherming en zijn weerbestendig. Afhankelijk van de kleur van de dakpannen kunnen de daktreden voor daktoegang in de bijbehorende kleur worden gekozen.


Hoe worden daktreden voor daktoegang bevestigd?

De wettelijke voorschriften moeten worden nageleefd om ervoor te zorgen dat daktreden correct worden geïnstalleerd. De Nederlandse dakdekkersbranche vermeldt de voorschriften voor daktreden onder "Dakinstallatie en onderdelen van daksystemen". Deze voorschriften specificeren onder andere de afstand tussen daktreden en het materiaal dat nodig is voor een hoge mate van stabiliteit. Wij raden installatie door een bedrijf aan, dat een veilige installatie en dakwerkzaamheden garandeert. Als particulier kunt je het daktoegangssysteem ook installeren, maar in geval van schade zijn het bedrijf of de personen, die de installatie hebben uitgevoerd, aansprakelijk.


Welke voorschriften moeten in acht worden genomen bij de installatie van een daktoegangssysteem?

De dakhelling speelt een essentiële rol bij het installeren van daktreden voor daktoegang. Vanaf een dakhelling van meer dan 20 graden zijn daktrappen wettelijk verplicht. Als alternatief kunnen daktreden ook worden geïnstalleerd vanaf een dakhelling van 15 graden. Er moet ook rekening worden gehouden met de afstanden tussen de daktreden. Als de dakhelling meer dan 45 graden is, mag de afstand tussen de twee treden niet meer dan 50 cm bedragen. Bij een lagere dakhelling mogen de daktreden maximaal 75 cm uit elkaar staan.


Wat is een looprooster?

Een looprooster is een enkele trede in uw daktoegangssysteem, maar iets langer in omvang dan een daktrede. Looproosters worden ook gebruikt voor veilige dakinspecties. Ze stellen schoorsteenvegers in staat om een veilige inspectie uit te voeren en vaklui om dakwerkzaamheden professioneel te realiseren. De installatie van het looprooster is vergelijkbaar met die van de daktreden.


Wat is de beste manier om op het dak te komen voor een dakinspectie?

De beste manier om op het dak te komen voor een dakinspectie is via het zolderraam of een ladder. Bij het gebruik van een ladder moeten bepaalde voorschriften in acht worden genomen. Bij voorkeur voldoet de ladder aan de BRG 203 veiligheidsnorm, die van toepassing is op constructiewerkzaamheden op en rond daken, zoals dakbedekking of dakafdichting. Bij de aankoop moet je er ook op letten, dat de ladder geschikt is voor de vereiste dakhelling en een meter langer is dan de dakrand. Een keurmerk van DEKRA of TÜV Süd is ook een indicatie van de kwaliteit van de ladder.


Welke dakinspectieset heb ik nodig?

De juiste set voor een dakinspectie hangt af van je dakpannen. Wij bieden dakinspectiesets voor platte dakpannen of voor golfpannen, zoals Frankfurtse dakpannen. Bovendien vindt je in ons assortiment ook alle losse onderdelen, die je nodig hebt om je eigen gepersonaliseerde set samen te stellen. Ons assortiment bevat bijvoorbeeld ook een loopplanksteun, die geschikt is voor een plaatstalen dak, en de bijbehorende losse onderdelen.


Hoe worden daktreden voor daktoegang bevestigd?

De montage van het opstapje voor daktoegang varieert afhankelijk van het type dak en dakpan. Bij de set voor platte dakpannen moeten eerst insnijdingen worden gemaakt op de daarvoor bestemde punten. Vervolgens worden de dakpannen verwijderd, de beugels aan de dakstructuur bevestigd en de dakpannen weer op de beoogde plaats aangebracht. Vervolgens wordt de roostersteun bevestigd met de bijgeleverde schroeven. Voor plaatstalen daken worden eerst twee gaten voorgeboord. Plaats vervolgens de pluggen en schroeven en bevestig de steun aan het dak met behulp van de beugel.


Hoe vaak moet een dakinspectie en dakonderhoud worden uitgevoerd?

Een dakinspectie met dakonderhoud wordt één of twee keer per jaar aanbevolen. Dakonderhoud kan het best worden uitgevoerd in de herfst- en wintermaanden, omdat het dak dan het meest aan slijtage onderhevig is. Vooral in de herfst kan veel bladval het dak zwaar belasten. Dakgoten, regenpijpen en afvoeren kunnen snel verstopt raken en overlopen. Ook stormen en onverwachte en hevige sneeuwval kunnen schade aan je dak veroorzaken, wat je met een inspectie kunt voorkomen. Als huiseigenaar voldoe je ook aan je zorgplicht als je voor regelmatig dakonderhoud zorgt, wat een voordeel zal zijn bij een verzekeringsclaim.


Ratgeber rund ums Haus

Unsere hilfreichen Ratgeber bieten praktische Tipps, bewährte Techniken und wertvolles Know-how für angehende und erfahrene Handwerker.

Ratgeber Dachabdichtung Teaser

Dach und Fassade

Ratgeber Infrarotheizung Teaser

Innenausbau

Ratgeber Duschdichtungen Teaser

Bad & Sanitär

Ratgeber Dachentwässerung Teaser

Dachentwässerung

Ratgeber Garten und Balkon Teaser

Garten und Balkon