Pflanzgranulat Töpfe

Plantaardige korrels

Plantkorrels en lavakorrels zijn nuttige producten voor hobbytuiniers. Ze verbeteren de bodemkwaliteit, de waterhuishouding en kunnen ook effectief helpen bij het bestrijden van ongedierte. Meer informatie over Apparaten en Plantaardige korrels
Filter
Jardinion Beplantingskorrels, lavakorrels 3 liter grijs
Kleur: Grijs | Maat: 3 liter

Inhoud: 3 l (€ 7,97 / 1 l)

Varianten van € 14,90
€ 23,90
Jardinion lavakorrels tegen varenrouwmug 3 liter
Kleur: Grijs | Maat: 3 liter

Inhoud: 3 l (€ 8,97 / 1 l)

Varianten van € 21,90
€ 26,90
Jardinion Lavakorrels, slakkenbescherming 3 liter grijs
Kleur: Grijs | Maat: 3 liter

Inhoud: 3 l (€ 7,63 / 1 l)

Varianten van € 18,90
€ 22,90

Wat is plantengranulaat?

Plantgranulaat is verkrijgbaar in verschillende varianten. Door het juiste plantgranulaat te gebruiken of plantgranulaat dat geschikt is voor de plant, verleng je de levensduur van je planten. Plantengranulaat is meestal poreus en zorgt er onder andere voor dat planten gelijkmatig water krijgen.

Het bestaat uit kleine, korrelige deeltjes die de grond losmaken, de vochtbalans verbeteren, de wortelgroei bevorderen of planten beschermen tegen ongedierte.

Beplantingskorrels kunnen van verschillende materialen worden gemaakt, waaronder:


  • Kokosvezels
  • Pijnboomschors
  • Klei
  • Lavasteen

Waar is lavagranulaat van gemaakt?

Lavagranulaat is een speciaal plantengranulaat gemaakt van vulkanisch gesteente. Het is poreus en heeft een hoge wateropslagcapaciteit. Lavagranulaat is geschikt voor alle soorten planten, maar vooral voor planten die een goede waterhuishouding nodig hebben, zoals cactussen, vetplanten en groenteplanten.


Wat is het verschil tussen plantengranulaat en lavakorrels?

Het belangrijkste verschil tussen normale plantengranulaten en lavakorrels is het materiaal. Plantengranulaat kan van verschillende materialen worden gemaakt, terwijl lavakorrels uitsluitend van vulkanisch gesteente worden gemaakt.

Lavakorrels hebben de volgende voordelen ten opzichte van andere beplantingskorrels:


  • Hoge wateropslagcapaciteit t
  • Grijs
  • Poreuze structuur
  • pH-neutraal
  • Zeer lange houdbaarheid

Hoe worden lavakorrels gebruikt?

Lavakorrels kunnen op verschillende manieren worden gebruikt:

Als afdeklaag kan lavakorrels over de grond rond de planten worden gestrooid om waterverdamping te verminderen en de grond te beschermen tegen onkruid.

Als plantsubstraat kunnen lavakorrels door de grond worden gemengd om de waterretentie en beluchting te verbeteren. Dit is vooral nuttig voor planten die veel water nodig hebben, zoals cactussen en vetplanten.

Lavakorrels kunnen worden gebruikt als drainagelaag op de bodem van een plantenbak of bed om wateroverlast te voorkomen.

Lavakorrels kunnen worden gebruikt als decoratief element in perken of op terrassen voor een natuurlijke uitstraling.

Afhankelijk van de samenstelling van het product kunnen lavakorrels fungeren als een beschermende barrière om slakken weg te houden van de planten of de verspreiding van insecten zoals varenrouwmuggen te voorkomen.


Wat kenmerkt een hoogwaardig plantengranulaat?

Een hoogwaardig plantengranulaat moet een poreuze structuur hebben voor een hoge wateropslagcapaciteit. Het moet ook een lange levensduur hebben en pH-neutraal zijn.

Vooral onze LAVA LITE producten hebben een zeer lange levensduur, omdat ze als natuurlijk lavagesteente praktisch onbeperkt houdbaar zijn.

Ze zijn ook veilig te gebruiken in huishoudens met kleine kinderen en huisdieren, omdat ze geen giftige ingrediënten bevatten. Maar let op: kinderen en huisdieren mogen de korrels niet eten.


Waar is lavagranulaat van gemaakt?

LAVA-LITE is een vulkanisch gesteente dat op natuurlijke wijze is gevormd tijdens een vulkaanuitbarsting en de daaropvolgende gevolgen. In tegenstelling tot perliet en vermiculiet hoeft het geen verdere warmtebehandeling te ondergaan. Alle LAVA-LITE producten zijn 100% natuurlijk, inert (reageren nauwelijks met andere stoffen) en pH-neutraal.


Hoeveel kost plantengranulaat?

De prijs van plantengranulaat varieert afhankelijk van het materiaal, de korrelgrootte en de hoeveelheid. Plantengranulaat gemaakt van kokosvezels is over het algemeen het goedkoopst, terwijl lavakorrels iets meer kosten vanwege hun positieve eigenschappen en lange houdbaarheid.


Moet ik ergens op letten bij het gebruik van lavakorrels?

Ja, je kunt lavagranulaat besproeien en bemesten. Over het algemeen is er weinig om rekening mee te houden bij het gebruik van lavagranulaat, omdat het vrij onderhoudsarm is.

De poreuze aard van onze LAVA-LITE zorgt ervoor dat water door het materiaal kan stromen, zodat het eronder kan komen. LAVA-LITE heeft ook het vermogen om vocht vast te houden, zodat planten water kunnen opnemen wanneer dat nodig is.

Onze lichtgekleurde lavakorrels kunnen bruin worden, afhankelijk van de gebruiksduur, de bemesting of de bodemsamenstelling. Dit betekent dat het product zijn werk doet. Wat er gebeurt, is dat de tannines uit de grond en de meststof in de lavakorrels worden getrokken. Tannines zijn natuurlijk en geven bijvoorbeeld thee en herfstbladeren hun kleur.


Kan lavagranulaat ook worden gebruikt voor het kweken van groenten en fruit?

Ja, lavagranulaat kan ook worden gebruikt voor het kweken van groenten en fruit. Het verbetert de waterretentie en de beluchting van de bodem en bevordert zo de groei van planten.

Bovendien kunnen onze LAVA-LITE producten worden gebruikt voor alle binnen- en buitenplanten.


Ratgeber rund ums Haus

Unsere hilfreichen Ratgeber bieten praktische Tipps, bewährte Techniken und wertvolles Know-how für angehende und erfahrene Handwerker.

Ratgeber Dachabdichtung Teaser

Dach und Fassade

Ratgeber Infrarotheizung Teaser

Innenausbau

Ratgeber Duschdichtungen Teaser

Bad & Sanitär

Ratgeber Dachentwässerung Teaser

Dachentwässerung

Ratgeber Garten und Balkon Teaser

Garten und Balkon